Zalău. Joi, 22 aprilie, tânărul ce în luna noiembrie a anului trecut și-a bătut cu bestialitate iubita a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Bărbatul a bătut-o în plină stradă și a lăsat-o să agonizeze încă o zi până se cheme ambulanța. Tânăra a avut nevoie de îngriji medicale urgente și a stat în spital patru luni.

Judecătorii au decis să-l închidă la Penitenciarul Oradea pentru 7 ani de închisoare cu executare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Totodată, tânărul de 25 de ani care și-a bătut iubita trebuie să plătească 50.000 de euro daune morale și 20 de mii de lei despăgubiri materiale pentru Denisa. De Asemenea, Spitalul Județean și Serviciul de Ambulanță Sălaj trebuie să primească din partea inculpatului aproape 70 de mii de lei.

Zalău. Pușcărie pentru tânărul ce și-a desfigurat iubita

Sentința pronunțată de magistrați poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, relatează graiusalajului.ro.

Reamintim că în noiembrie 2020, o tânără de doar 20 de ani a fost bătută crunt de iubitul ei din acea perioadă. Tânara s-a zbătut între viață și moarte pe patul spitalului și a fost internată pentru patru luni. Agresiunea a avut loc pe o stradă, pe fondul consumului de alcool.

Fiind foarte gelos, bărbaul a început să o lovească în repetate rânduri în zona capului. Fata a căzut pe trotuar, inconștientă. Agresorul a dus-o în locuința lui și a continuat să bea alături de prietenii lui. Abia a doua zi, văzând că fata nu se mai trezește, a sunat la numărul de urgență 112. Fata a fost transportată de urgență la spital, unde s-a zbătut săptămâni în șir între viață și moarte.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv. Magistrații au decis pe 22 aprilie să-l trimită definitiv după gratii, condamnându-l la 7 ani de pușcărie cu executare la Penitenciarul Oradea.