Polițiștii suspectează doi bărbați, unul din localitatea Pria, județul Sălaj și unul din Oradea de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune. Ei vindeau apă în recipienți cu însemnele unei mărci cunoscute.

Prejudiciul adus este de aproape 50 de mii de lei. Pe lângă aceasta, cei doi bărbați au pus în pericol sănătatea consumatorilor.

Perchezițiile au avut loc  pe 23 aprilie la o o societate comercială din județul Sălaj. Polițiștii au cerut documentele activității desfășurate de cei doi bărbați suspectați de înșelăciune și evaziune fiscală.

Sălaj. Bani câștigați cu apa de la robinet

În perioada iunie 2020 și până în prezent, cei doi au reușit să vândă apă în recipienți purtând însemnele mărcii înregistrate deținută de o societate comercială bucureșteană. Apa nu a fost certificată în ceea ce privește calitatea prevăzută în normele societății deținătoare a mărcii.

Societatea comercială s-a aflat în localitatea Pria, județul Sălaj. Pe deasupra, orădeanul, în vârstă de 32 de ani, este bănuit de polițiști că nu a declarat operațiunile comerciale desfășurate către organul fiscal competent. Prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului.

Anchetatorii au reușit să ridice 26 de bidoane de apă de 19 litri fiecare, purtând însemnele mărcii deținute de societatea comercială bucureșteană, fără sigilii. Totodată, au fost ridicate 282 de capace din plastic. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor au ridicat o probă de apă de la locul unde erau alimentate respectivele bidoane.

Reamintim că prejudiciul adus este de 50 de mii de lei. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor două persoane.

Percheziția domiciliară efectuată a fost însoțită de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Totodată, la fața locului au fost prezenți reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.