Sălaj. UDMR face apel către sălăjeni și îi îndeamnă să meargă să doneze sânge, mai ales în această perioadă pandemică.

Președintele UDMR Sălaj, Seres Denes, a precizat că centrele de transfuzie au stocurile aproape terminate, iar criza pandemică a afectat puternic simțul civic al sălăjenilor.

”Ne este greu! Societatea noastră a fost afectată de o criză pandemică severă care a făcut multe victime. Din păcate, suntem conștienți de gravitatea situației doar atunci când prietenii, familia și rudele apropiate sunt afectate. Totuși, pentru a ne asigura că personalul sanitar își poate face treaba în timpul pandemiei trebuie să ajutăm și noi”, a precizat Denes

Sălaj. Apel disperat pentru donare de sânge

Președintele UDMR a mai precizat că trebuie să avem grijă unul de celălalt și să luam act de faptul că multe persoane au nevoie urgentă de sânge.

,,Ajutorul nostru poate fi aprecierea, respectarea regulilor, reglementărilor și a grijii față de celălalt. În multe cazuri, însă, cei aflați în stare gravă au nevoie de sânge, lucru care poate fi obținut doar prin implicarea noastră directă”, a mai precizat deputatul Seres Denes, președintele UDMR Sălaj.

Totodată, membrii UDMR Sălaj au dat un exemplu prin prezența lor sâmbătă la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj din Zalău pentru a dona sânge.

”Așadar, am participat la o acțiune de donare de sânge în această dimineață (n.r. sâmbătă), ceea ce îi încurajăm și pe ceilalți să facă, pentru că nu știi niciodată când cineva va avea nevoie de sprijin similar.

Mulțumim tuturor celor care au răspuns pozitiv apelului nostru și personalului sanitar. Care a ajutat oamenii cu răbdare și profesionalism. Mai mult, cerem tuturor sălăjenilor să ajute cu acest gest simplu, dar valoros, care ar putea salva vieți omenești! Multă putere și sănătate le dorim tuturor sălăjenilor”, mai spune liderul UDMR Sălaj.

Peste 15 reprezentanți UDMR s-au prezentat sâmbătă pentru a dona sânge. Tichetele de masă primite au fost donate către Asociația Sindromului Down din Cehu Silvaniei.