Decanul Baroului Sălaj, avocatul Bogdan Ilea, a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției de către prim-ministrul României.

Decanul Baroului Sălaj, avocatul Bogdan Ilea, a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției.

Prin Decizia nr. 156/25.02.2021, Bogdan Ilea a devenit secretar de stat în Ministerul Justiției, iar atribuțiile sale de decan al Baroului Sălaj vor fi preluate de prodecan sau consilier.

Avocatul Bogdan Ilea a declarat că e onorat cu numirea sa în funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției.

”Mă onorează numirea în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Justitiei. Experiența de 16 ani în avocatură mă face să cunosc destul de bine sistemul judiciar, astfel încât să am o imagine asupra funcționalitățlor și disfuncționalitătțlor acestuia”, a declarat Ilea.

Justiția trebuie să fie pentru cetățeni

Noul secretar de stat a vorbit despre modul în care justiția trebuie să funcționeze într-un stat democratic. Totodată, el a mai precizat că justiția trebuie să fie un serviciu public și că va face tot ce-i stă în putere să îmbunătățească sistemul judiciar.

,,Justiția trebuie să fie în primul rând un serviciu public. Calitatea acestui serviciu se măsoară prin satisfacția celor care beneficiază de acest serviciu. Din această perspectivă, prin prisma atribuțiilor care îmi vor fi conferite, îmi voi aduce aportul la îmbunătățirea sistemului judiciar, sperând într-o mai bună funcționare a acestuia”, declarat pentru Ziarul de Sălaj, Bogdan Ilea.

Bogdan Ilea, cel mai tânăr decan din țară 

Avocatul Bogdan Ilea, membru PNL Sălaj, este cunoscut drept unul dintre cei mai buni avocați din județ. La ultimele alegeri, Ilea a candidat pentru un loc în Senatul României. El a strâns aproape 20 de mii de voturi, dar nu a prins loc în Parlamentul României la distribuirea locurilor.

Bogdan Ilea este avocat din anul 2005, iar în anul 2015, la doar 33 de ani, a fost ales decan al Baroului Sălaj, fiind cel mai tânăr decan din țară.