Deși situația tânărului din Sălaj e tragică și arată nepuțința sistemului medical din România, cazul a fost ținut secret pentru opinia publică. Cel care a lansat un apel și cere intervenția medicilor neurologi din străinătate este europarlamentarul Cristian Terheș.

El a anunțat că l-a vizitat pe tânăr și a rămas șocat că este nevoit să primească îngrijiri medicale acasă, într-o stare atât de gravă.

„Părinții nu au pregătire medicala și îl tratează pe copil cum pot. Casa acestora e pe o uliță neasfaltata, la cca 7km de drumul cu asfalt. Am fost azi la familie acasă și pur și simplu am rămas fară cuvinte: văzând dedicația și credință familiei de a-și ajuta fiul și lupta acestuia pentru viață, pe de o parte, dar și văzând iresponsabilitatea celor care au putut trimite din spital o persoana în coma indusa pentru a fi tratata „în sânul familiei, pe motiv că „sistemul sanitar din România se concentrează la ora actuală pe cazurile de coronavirus”, pe de alta parte, a declarat Cristian Terheș.

Sălaj. Caz șocant în spital. Se cere intervenția medicilor din străinătate

Antonio Bodea era un adolescent cu preocupări normale pentru vârsta sa. În urmă cu aproape un an de zile, a început să se simtă rău. A ajuns la mai multe spitale din Transilvania. Inițial, s-a considerat că are TBC, apoi a venit diagnosticul crunt: leziuni ischemice cerebrale extinse. Acum, este țintuit la pat, dependent de oxigen.

Părinții sunt disperați și uluiți de indiferența medicilor români. I-au spus că zilele sunt pe sfârșite și minuni face doar Dumnezeu.

Europarlamentarul Terheș a făcut un apel la ajutor public. El crede că Antonio ar putea fi ajutat de medicii străini, pentru a face alte investigații medicale .

Cei care vor să dă dea o mână de ajutor, inclusiv prin recomandări medicale, pot obține detalii aici.