Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău caută personal pe fondul creșterii numărului pacienților cu afecțiuni oncologice tratați în spitalizari de zi și continue.

În momentul de față sunt angajați 11 asistenți medicali ce asigură activitate în ture, câte 2 asistenți în tura de zi. Pe timp de noapte lucrează doar o singură asistentă. Normativul de personal prevede un număr minim de 10 posturi și o limită maximă de 14 posturi de asistenți medicali la Oncologie. Conducerea spitalului a precizat că pe tura de noapte trebuie să fie câte 2 asistenți.

Pe 28 aprilie se va afla proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei Spitalului Județean.

Se caută medici la Spitalul Oncologie din Zalău

De asemenea, pentru asigurarea continuității 24 de ore din 24 și tratamentul pacienților au fost repartizate cinci asistente medicale. Din nefericire, acest număr este insuficient pentru acordarea zilelor de concendiu de odihnă.

Pe lângă acest lucru, unitatea medicală are de gând să angajeze un tehnician de aparatură medicală, din serviciul tehni, logistică și aparatură medicală. În momentul de față există 2 tehnicieni care s-au pensionat în anul 2020, dar au rămas să lucreze în continuare, cumulând salariul cu pensia pe durata stării de alertă. Din data de 1 Mai, cei doi tehnicieni au socilitat încetarea activității.

De menționat că în prezent nici măcar nu mai există formă de învățământ pentru pregătirea în meseria de tehnician aparatură medicală. Având în vedere numărul mare de aparate medicale care trebuie gestionate, este necesară ocuparea acestui post, explică reprezentanții unității medicale.

La Spitalul Județean de Urgență Zalău, în urma acestor modificări, numărul angajaților a ajuns la 1.534.

Reamintim că reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău caută personal pe fondul creșterii numărului pacienților cu afecțiuni oncologice tratați în spitalizari de zi și continue. Pe 28 aprilie se va afla proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei Spitalului Județean. Conducerea spitalului a precizat că pe tura de noapte trebuie să fie câte 2 asistenți.