Practic, șantierul aferent segmentului OradeaCluj este marcat de istorie. Descoperirea este pe raza localității Sutoru, loc în care se află și castrul roman Optatiana.

Arheologii au decis să nu conserve drumul, deoarece co16 kilometri dintre Chețani și Câmpia Turzii vor mai avea de așteptat. incide cu traseul celei mai cunoscute autostrăzi, informează monitoruldesălaj.ro

„Se înregistrează locul, se fotografiază și apoi se rade pentru a lăsa locul constructorilor autostrăzii. Conservarea unui sit arheologic situat pe locul unei viitoare șosele se face doar în cazul unei descoperiri extraordinare, de genul unei cetăți necunoscute a lui Decebal etc” , au precizat arheologii pentru monitoruldesălaj.ro

Sălaj. Descoperire șoc pe drumul Oradea-Cluj Napoca

Chiar dacă descoperirea este valoroasă din punct de vedere arheologic, lucrările la Autostrada Transilvania vor continua. Drumurile romane, de genul celui descoperit pe tronsonul Oradea- Cluj Napoca, erau construite pentru a proteja granițele.

În ce stadiu sunt lucrările la Autostrada Transilvania

Constructorul sectorului de autostrada dintre Oradea – Cluj-Napoca a fost desemnat UMB. De asemenea, perioada de execuție este estimată la trei ani.

Autostrada Transilvania este unul dintre cele mai așteptate proiecte rutiere. Ministerul Transportului a anunțat că sunt 200 de kilometri care va traversa Carpații Orientali și vor face conexiunea între Transilvania și Moldova.

Totodată, lucrările la A8 sunt marcate de un scandal public. Tribunalul București a decis, la începutul lunii martie, rezilierea contractului dintre Straco și CNAIR. La acest moment, dosarul este în fază de studiu la Curtea de Apel București. CNAIR a declarat apel.

Potrivit digi24.ro, Straco acuză Compania de Drumuri că nu a respectat contractul și a refuzat încă din 2019 să recunoască firma Restra Construct SRL drept subantreprenor.

Astfel, cu toate penalizările s-a ajuns la suma de 461 de milioane de lei.

Din acest motiv, construcția celor 16 km dintre Chețani și Câmpia Turzii va mai avea de așteptat, menționează sursa citată.

sursă foto: monitoruldesălaj.ro