Luni, 15 martie, două noi fluxuri de vaccinare anti-COVID vor fi deschise la centrul de vaccinare din cadrul. Cercul Militar Zalău. Acestea sunt dedicate persoanelor din etapa a III a a campaniei naționale de vaccinare.

Ligia Marincaș, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, a declarat că centrul de vaccinare se va suplimenta cu două fluxuri.

“Centrul II Cercul Militar Zalău are două fluxuri de Astra Zeneca. De luni vor mai fi două fluxuri acolo. Centrul II de vaccinare dedicat pentru Astra Zeneca se suplimentează cu două fluxuri, având în vedere faptul că incidenţa este crescută în municipiul Zalău”, precizează Ligia Marincaş.

Două noi fluxuri de vaccinare pentru populația generală

Din 10 martie s-a deschis etapa a III a pentru persoanele din localitățile unde rate de incidență cumulată este de 4,5 la mia de locuitori.

Printre aceste orașe se numără și Zalăul. Decizia luată de către Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 vine în sprijinul accelerării procesului de vaccinare.

Cum se face programarea pentru etapa a III a ?

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot programa pentru 10 zile, iar vaccinarea se va realiza din 15 martie. Programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare. Tot din 15 martie, listele de așteptare vor deveni operaționale.

Programarea la vaccin se poate face individual sau cu ajutorul direcției de asistență socială de la primărie. Totodată, persoanele pot intra pe platforma informatică și se programează, pot apela la medicul de familie sau o pot face prin call center.

Conform DSP Sălaj, în momentul de față există mai multe centre de vaccinare. Pe lângă Cercul Militar Zalău, sunt funcționale Centrul de persoane vârstnice din Cehu Silvaniei, la Jibou, Casa de Cultură și la Cercul Militar Șimleu Silvaniei. Toate au un flux de Pfizer.

În decursul săptămânii trecute s-au deschis două centre cu un flux de Pfizer la Hida și Ileanda. În Sălaj s-au vaccinat până acum 20.000 de persoane.