Sălaj. Șapte zălăuani au ajuns după gratii din cauza că, în perioada ianuarie 2020 – iunie 2021, au comercializat și deținut droguri de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Ei ar fi făcut bani frumoși de pe urma vânzării drogurilor către diverse persoane din împrejurimi.

Sâmbătă au avut loc 16 percheziții desfășurate de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj.

Acțiunea a fost sprijinită și de Brigada de Combatere a Criminalității Cluj, Bistrița Și Maramureș.

Sălaj. Șapte tineri au ajuns după gratii după trafic de droguri de mare risc

De asemenea s-au desfășurat și 9 percheziții auto la persoanele bănuite că ar fi procurat și comercializat droguri de risc și mare risc. Procurorii au reușit să confiște șase plicuri de cocaină și 29 de comprimate ectasy. Tototdată, în urma perchezițiilor s-au confiscat mai multe cântare electronice și râjnițe.

Anchetatorii au descoperit săbii, macete și cuțite, alături de aproape 24.000 de lei și 100 de euro.

DIICOT Sălaj a pus în aplicare mandate de aducere la sediu a 49 de persoane bănuite că au comercializat și consumat droguri cu mare risc.

Anchetatorii au descoperit cuțite și săbii în urma perchezițiilor

Procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a șapte persoane, printre care și o fată. Vârsta cuprinsă a infractorilor este între 21 şi 37 ani. Tribunalul Sălaj a decis arestarea celor trei pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT. Dispune arestarea preventivă a inculpatilor pe o perioadă de 30 de zile”, a decis instanța sălăjeană cu privire la cei 7 inculpați (Chereji Andrei Adrian, Prodan Mădălăina Maria, Breazdău Radu Bogdan, Labo Ionel Adrian, Crăciun Alexandru, Islamovici Rareș Sorin, Chechișan Vlad Dănuț), relatează graiulsălajului.ro.

Serviciul Criminalist Sălaj a desfășurat acțiunea cu ajutorul Grupării Mobile de Jandarmi și Direcţiei Regională Vamale Cluj. La activități au participat şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.