Ministrul Dezvăltării, Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru un poriect de mobilitate urbană durabilă a municipiului Zalău. Valoarea totală a proiectului, prin Programul Operațional Regional ( POR) 2014-2020, este de 40.535.558, 61 de lei.

Proiectul are ca și scop modernizarea platoului de marmură din zona centrală și pietonizarea străzii Unirii. Totodată, se are în vedere modernizarea mai multor zone din oraș, precum și reabilitarea drumului județean DJ191C: Tudor Vladimirescu-Porolissum-Bujorilor-Moigradului-Cetăţii.

Prin implementarea acestui proiect, autoritățile au în vedere înfrumusețarea și dezvoltarea zonei centrale a orașului. De asemenea, banii vor fi folosiți în reabilitarea și modernizarea zonei cuprinse între Instituția Prefectului Sălaj și Casa de Cultură a Sindicatelor.

Lucrările vor continua cu moderinzarea străzii Unirii, spre primăria Zalău și Clădirea Transilvania.

Investiții de 40 de milioane de lei în Zalău

Proiectul derulat în cadrul Programul Operațional Regional urmărește ca zona centrală să devină un spațiu atractiv pentru cetățeni. De asemenea, zona urmează să ofere posibilitatea desfășurării adunărilor publice cu ocazia numereoaselor evenimente sau sărbători.

În planul proiectului se va construi o nouă alee pietonală între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazul. Toate zonele pietonale vor fi datate cu rastele pentru biciclete, iluminat public, bănci și coșuri. De asemenea, se vor planta mai mulți arbori în anumite zone specifice.

Cseke Attila, Ministrul  Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractul de finanțare a proiectului ce urmează să schimbe fața orașului Zalău. Valorea totală a proiectului este de 40.535.558, 61 de lei și se va derula prin Programul Operațional Regional ( POR) 2014-2020.

Proiectul ce urmează să fie derulat are în vedere construirea mai multor alei pietonale, reabilitarea și modernizarea mai multor străzi importante. Totodată, din banii proiectului va fi reabilitat un drum județean. Proiectul are ca și scop modernizarea platoului de marmură din zona centrală și pietonizarea străzii Unirii.

Zonele pietonale vor avea iluminat public, bănci, coșuri și rastele pentru biciclete.