Un număr de 982 de elevi din 20 de licee din Sălaj vor primi, prin Proiectul pentru Învățământ Secundar-ROSE, câte un laptop gratuit. Programul e destinat reducerii abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

Inspectoratul Județean Sălaj a distribuit laptopuri în valoare de peste 400.000 de dolari către 21 de unități de învățământ. De asemenea, ISJ Sălaj a menționat că pentru etapa următoare a proiectului au fost solicitate 1.150 de camere pentru videoconferință și 1.142 de sisteme tablă interactivă.

Proiectul ROSE

Proiectul ROSE (ROmania Second Education Project) a fost aprobat de Banca Mondială pentru finanțare în anul 2015. Proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar.

Proiectul a fost finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Ministerul Educației Naționale va implementa proiectul pe o perioadă de șapte ani ( 2015-2022).

Proiectul structurat în trei componente. Primele două abordează aspectele de natură academică și socială care conduc la performanţa scăzută a elevilor în învăţământul secundar superior, precum și în liceu.

A treia componentă include monitorizarea și evaluarea impactului acestuia. De asemenea, se va verifica activitatea de evaluare a intervențiilor existente.

Peste 4000 de tablete pentru copiii defavorizați din Sălaj

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean din Sălaj, în cadrul Programului Național Școală de Acasă, mai mulți copii care provin din medii defavorizate au primit 4.210 de tablete. Elevii au reușit, astfel, să participe la orele de la școală care s-au desfășurat în mediul online.

Beneficiarii Programului Național ,,Școala de acasă” sunt elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, care provin din medii defavorizate.

Totodată, ISJ Sălaj a asigurat un număr de 350 de tablete, 70 de laptopuri și 51 de tablete grafice. Achiziționarea dispozitivelor a fost posibilă printr-o Hotărâre de Guvern privind Educația în siguranță.

Inspectoratul Județean Sălaj a distribuit laptopuri în valoare de peste 400.000 de dolari către 21 de unități de învățământ de care s-au bucurat 982 de de elevi.