Doi tineri au fost reținuți de polițiști în comuna Crișeni, Gârceiu și arestați preventiv. Cei doi tineri de 19 și respectiv 27 ani au fost arestați după ce un localnic a sunat la 112 și a anunțat că s-a furat dintr-o locuință o sumă de 1 miliard de lei vechi.

Mascații și polițiștii au intervenit duminică după amiază, iar tinerii au fost trimiși după gratii pentru 30 de zile. Ei sunt bănuiți furt calificat. Descinderile au avut loc într-o comunitate de romi, într-o zonă ce poartă denumirea de ,,Dallas”.

100.000 de lei și două sticle de alcool furate

Poliția a fost sesizată prin apelul de urgență 112, de către un bărbat, că două persoane au intrat într-o casă și au furat aproximativ 100.000 de lei și două sticle de alcool. După mai multe percheziții a polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri și bani.

La percheziții au participat și cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Oamenii legii suspectează că banii ridicați din percheziții provin din activitatea infracțională. Tinerii au fost reținuți în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.

Luni, 22 februarie, cei doi au fost prezentați archetului de pe lângă Judecătoria Zalău. Tinerii urmează să-și petreacă 30 de zile după gratii.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale. La finalizarea cercetărilor, tinerii vor fi judecați pentru furt calificat și riscă să-și petreacă ani buni după gratii.

Peste 22 de mii de furturi din locuințe înregistrate în 2019

Conform unui comunicat transmis de reprezentanții IGPR, în anul 2019 au avut loc 22.341 de furturi din locuințe. Numărul este într-o ușoară scădere față de anul 2018, cu aproape 3 %. În 2018 s-au înregistrat 23.025 de furturi din locuință.

Duminică, doi tineri au fost reținuți de polițiști în comuna Crișeni, Gârceiu și arestați preventiv. Cei doi tineri de 19 și respectiv 27 ani au fost arestați după ce un localnic a sunat la 112 și a anunțat că s-a furat dintr-o locuință o sumă de 1 miliard de lei vechi.