Spitalul Județean de Urgență Zalău a rămas fără locuri libere pentru bolnavii de COVID-19. Numărul ridicat de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus pune la grea încercare sistemul medical, iar valul 3 este doar la început.

Persoanele care necesită internarea vor fi trimise la Șimleu Silvaniei sau la Jibou.

Reprezentanții spitalului au declarat că număru de cazuri cu COVID-19 a crescut alarmant, iar în spital nu mai există locuri libere pentru pacienți.

„Țara noastră și implicit județul nostru se confruntă cu un nou val epidemiologic.  Au crescut alarmant în ultimele săptămâni cazurile pozitive COVID-19 care necesită spitalizare.

Astfel, sistemul medical este din nou pus sub presiune. Paturile secțiilor din prima linie – Boli Infecțioase și Pneumologie – fiind ocupate în unele zile la capacitate maximă”, au precizat medicii de la Spitalul Județean Zalău.

Valul 3 de COVID-19

Medicii au declarat că toate persoanele care sunt izolate la domiciliu sunt monitorizate de către medicul de familie. El stabilește dacă pacientul este nevoit să se interneze la spital sau poate rămâne în izolare, acasă.

Dacă un pacient are nevoie de internare, medicul de familie îi va face o programare prin fișierul Spitalului Județean de Urgență Zalău. În urmă evaluării, medicul va stabili dacă pacientul va rămâne internat la secția de Boli Infecțioase sau primește tratament la domiciliu.

Nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19 la Zalău

Programul pentru evaluare în sectia Boli Infectioase este de luni până vineri. Se pot face programări între orele 09.00 și 11.00, în limita a 15 persoane/zi.

Totodată, medicii vor consulta și pacienții care ajung prin intermediul Serviciului de Ambulanță-112.

În cazul în care este nevoie de spitalizarea pacientului, cel mai probabil va fi internat la unul dintre cele două spitale de suport COVID din județ. Mai exact  la Șimleu Silvaniei sau Jibou.

Datorită numărul mare de infectări cu noul coronavirus, Spitalul din Zalău a rămas fără paturi libere.