Doi octogenari susțin că ziua vaccinării este o zi de sărbătoare, motiv pentru care și-au scos cele mai frumoase haine și s-au dus la vaccinare. Cei doi pacienți sunt un exemplu pentru toată lumea, iar medicii îndeamnă populația să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

Vasile Pop și Floare Păușan susțin că prin prezența lor la centrul de vaccinare doresc să motiveze tineretul să se imunizeze pentru a reveni la viața normală în cel mai scurt timp.

Cei doi octogenari s-au prezentat la centrul de vaccinare din Zalău în haine cu motive tradiționale sălăjene.

Exemplu la peste 80 de ani

Coordonatorul Centrului de vaccinare nr 2- Cercul Militar Zalău a lăudat faptul că cei doi octogeneți au avut curajul să se prezinte la vaccinare.

“Am avut două persoane cu o vârstă înaintată, de 82, respectiv 85 de ani, pacienţi din comuna Meseşenii de Jos, cu o patologie cronică, care chiar dacă sunt în etate au dorit să vină să se vaccineze, pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării şi siguranţa vaccinului”, potrivit graiulsalajului.ro.

După administrarea vaccinului, cei doi nu au avut efecte secundare, iar optimismul lor a devenit contagios pentru toată lumea prezentă la centrul de vaccinare. Conform spuselor celor doi, medicul de familie a fost cel care i-a convins să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

În Zalău există patru centre de vaccinare, iar la nivel de județ există 10 fluxuri de vaccinare după cum urmează:

  • Șimleu Silvaniei;
  • Cehu Silvaniei;
  • Jibou;
  • Ileanda;
  • Hida.

De asemenea, în următoarea perioadă se vor deschide alte patru centre de vaccinare la Zalău, Șimleu Silvaniei și Sărmășag. Totodată, numărul de doze administrate va crește.

Doi octogeneți au devenit un exemplu pentru toată comunitatea din Zalău, după ce s-au prezentat la vaccinare îmbrăcați în straie de sărbătoare. Cei doi au îndemnat ca tinerii să se prezinte să se imunizeze pentru a reveni la viața normală dinainte de pandemie