Sălaj. După ce sălile de sport ale unităților de învățământ au fost închiriate antrenamentelor și cluburilor, părinții au fost îngrijorați cu privire la sănătatea fizică și psihică a copiilor.

Conform graiulsălajului.ro, Tincuța Domuța, mama care a cerut deschiderea sălilor de sport pentru copii, a anunțat că cererile părinților au avut efect, iar primăria a făcut marele anunț.

”Veștile sunt bune: sălile de sport se deschid pentru copiii noștri sportivi! Mulțumesc, pentru înțelegere și sprijin, Primăriei Municipiului Zalău!”, spune Tincuța pe pagina ei de socializare.

Sălaj. Primăria Zalău a cerut școlilor să respecte contractele de închiriere

Directorii care administrează sălile de sport ale unităților de învățământ pot închiria pentru activități extrașcolare. În urma închirierii, conform contractelor, bugetul unității de învățământ primește bani, iar clauzele prevăd drepturi și obligații ale părinților, ca în orice contract.

Directorii sălilor de sport au precizat că nu au permis accesul chiriașilor datorită pandemiei. Ei au invocat lipsa personalului care ar trebui să facă curat și să dezinfecteze spațiile pentru a putea fi folosite în siguranță.

Primăria Zalău le-a solicitat directorilor de școli încă din toamna lui 2020 să reglementeze accesul în săli pentru chiriași. După ce părinții au solicitat în repetate rânduri, reprezentanții primăriei le-a reamintit directorilor de școli că trebuie să respecte contractele de închiriere pentru sălile de sport.

”Menționăm că prin adresa noastră nr. 52445 din 22.09.2020, v-am solicitat să aveți în vedere cuprinderea în procedura proprie prin care ați stabilit și aprobat circuitul de intrare și ieșire în unitățile de învățămât. Accesul sportivilor care utilizează baza sportive aflată în administrarea dumneavoastră, în scopul diminuării riscului de infecție cu SARS-CoV-2”, se arată într-o adresă transmisă de Primăria Zalău tuturor unităților de învățământ.

Pentru ca sălile să fie deschise, toți chiriașii trebuie să aerisească sala după antrenament și să respecte condiționalitatea de număr de sportivi care participă la antrenament în spațiu închis.

Toate condițiile prevăzute de normele legale de prevenire a infecției cu noul coronavirus care intră în sarcina comodatarilor trebuie cuprinse într-un act aditional la contractul de închiriere existent.