Sălaj. Un preot dintr-o comună din apropierea Zalăului a fost găsit spânzurat în propriu garaj. Fostul profesor de religie, în vârstă de 43 de ani, nu a lăsat niciun bilet de adio, iar apropiații lui consideră că moartea e suspectă.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru el, doar să constate decesul. Din spusele celor apropiați, preotul nu a lăsat niciun bilet de adio prin care să-și explice motivul pentru care a decis să-și pună capăt zilelor. Preotul nu ar fi avut probleme financiare sau personale, informează capital.ro.

Cu cinci ani în urmă, Cătălin Lucaci a fost numit protopop al Zalăului după ce Ștefan Lucaciu, cel ce ocupase 12 ani această funcție, a renunțat.

Sălaj. Dramă în lumea credinței din România

Preotul de 43 de ani a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu pe data de 24 mai 2016. La acest eveniment au participat consilierii eparhiali și preoți din Episcopia Sălajului.

Bărbatul era preot paroh la Biserica Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna, comuna Românași. Totodată, preotul a fost și profesor de religie, iar persoanele care l-au cunoscut aveau doar vorbe de laudă despre el.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la tragicul eveniment ce a lovit Biserica Ortodoxă. Problema sinuciderii în ultima perioadă reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă societatea românească și nu numai.

În țara noastră se înregistrează o rată de 6,3 de decese la 100.000 de locuitori. Media europeană, conform ultimelor studii, este de 4,6.

Numărul bărbaților ce se sinucid în România este de 9,2, comparativ cu 6,9 în Uniunea Europeană. Sucidiul feminin este mult mai mic, cu 3,2 în România și 2,2, media UE.

Pe glob se înregistrează un deces prin sinucidere la fiecare 40 de secunde. Altfel spus, în fiecare an peste 1 milion de oameni decid să-și pună capăt zilelor datorită problemelor cu care se confruntă.

România înregistrează 13 decese prin sinucidere la 100 000 locuitori, situându-se pe locul trei în ierarhia circumstanţelor de moarte violentă.