Spitalul Județean de Urgență Zalău a primit primele echipamente moderne achiziționate în cadrul proiectului „Dotarea spitalelor din județul Sălaj cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19”.

Pentru Secția UPU-SMURD au fost achiziționate patru infuzomate, iar Laboratorul Analize Medical a primit un un echipament de biologie moleculară prin spectometrie de masă. Totodată, secției Pneumologie i-au fost livrate un fibrobronhoscop compatibil cu sistemul de autofluorescență, o unitate de criobiopsie și sonde de mărimi diferite, precum și cinci aspiratoare chirurgicale.

Sălaj. Echipamente de ultima generație pentru Spitalul Județean

Până la sfârșitul lunii aprilie, Spitalul Județean va achiziționa mai multe echipamente moderne. Aparatura achiziționată este în valoare de aproape 6 milioane de lei și sunt în curs de achiziție materiale de protecție de peste 9 milioane de lei. La secțiile din SJU Zalău sunt tratați pacienți COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este de 21 de milioane de lei, iar contractul de finanțare este derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, în parteneriat cu Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei. Banii pentru echipamentele de ultima generație provin din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul are ca și scop echiparea spitalelor din Sălaj cu echipamente necesare pentru crearea și consolidarea de reacție la criza de sănătate publică generată de COVID-19. Totodată, investiția are ca și obiectiv tratarea pacienților infectați cu acest virus în condițiile cele mai sigure.

Reamintim faptul că la nivel național, numărul paturilor de la ATI este arhiplin, iar medicii au ajuns să decidă cine să trăiască și cine să moară. Criza politică declanșată de înlăturarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății a scos la iveală numeroase probleme cu care sistemul medical din România se confruntă.

În cadrul proiectului „Dotarea spitalelor din județul Sălaj cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19”, până la sfârșitul lunii aprilie vor fi achiziționate echipamente de ultima generație în valoare de aproape 21 de milioane de lei.