Sălaj. Conform autorităților sălăjene, în Noaptea de Înviere sunt așteptați peste 30.000 de credincioși la cele 264 de lăcașuri de cult de rit rit ortodox sau greco-catolic.

Pentru o bună desfășurare a evenimentelor vor fi mobilizate 133 de efective pentru păstrarea ordinii și siguranței populației. Mai exact, 56 sunt efective ale Poliției, 59 de la Jandarmerie și 18 cu personal special antrenat, pentru situații de urgență. Autoritățile județene au anunțat marți, 27 aprilie, că vor fi delegați polițiști pentru patrulările rurale intercomunale.

„Este foarte greu pentru un polițist din mediul rural, care de exemplu are de patrulat o comună cu 3-4 sate, să acopere și să asigure ordinea în tot atâtea biserici sau mai multe”, a explicat unul dintre reprezentanții care se ocupă cu ordinea publică, relatează graiulsălajului.ro.

Sălaj. Peste 30.000 de oameni vor fi prezenți la Slujba de Înviere

Autoritățile au discutat despre implementarea măsurilor pentru ca și credincioșii să aibă sărbători liniștite. Premierul Cîțu a declarat că de sărbători măsurile rămân la fel.

„Este important ca lumea să respecte legile în vigoare, și sunt convins că așa cum ați bine gestionat situația până acum, veți face treabă bună și de acum încolo”, a declarat premierul.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că în perioada de Paște se va mobiliza un număr important de jandarmi, pompieri și polițiști. Ei vor fi prezenți la lăcașurile de cult pentru o bună desfășurare a sărbătorilor. Ministrul a adăugat că nu va evita să ia măsuri mai drastice dacă situația o va impune.

Totodată, mulți români au decis să se întoarcă în țară pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi. Majoritatea au fost nevoiți să intre în carantină pentru 14 zile. Conform lui Bode, zilnic au trecut peste 100.000 de persoane granița.

Reamintim că autoritățile sălăjene se așteaptă ca la slujba din noaptea de Înviere să fie prezente peste 30.000 de oameni în cele aproape 270 de locașuri de cult ortodoxe și greco-romane.