Locuitorii comunei Românași, județul Sălaj, au rămas perplexi când au mers să-și ridice medicamentele compensate sau gratuite. După ce că dispensarul din comună era închis, medicul de familie responsabil de localnici a renunțat la ei  și a plecat fără să anunțe pe nimeni.

La fel de susprinși au fost și reprezentanții primăriei când au aflat vestea. Negoiescu Nicoleta Maria, doctorița de familie, era angajata firmei Hipocrates Med Care din Cluj.

De asemenea, nici reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj sau Colegiul Medicilor Sălaj nu au știut că nu va mai oferi servicii medicale locuitorilor din Românași.

Sălaj. Lacăt pe dispensar

Doctorița Negoiescu era medic de familie în comună din 1996 și a decis să plece fără să anunțe pe nimeni la începutul lunii aprilie. Totodată, firma prin care medicul de familie profesa nu a mai solicitat Casei de Sănătate Sălaj să încheie contract de servicii medicale cu instituția pentru 2021-2022.

Modul în care a decis să plece din comună a revoltat locuitorii. Ei nu au reușit să se înscrie pe altă lista a unui medic de familie. În momentul în care localnicii s-au dus la dispensar pentru a beneficia de tratament s-au trezit că dispensarul era închis cu lacăt.

”Nu a anunțat pe nimeni doamna doctor. Nici pacienții, nici pe noi, nici DSP, nici Colegiul Medicilor, nici Casa de Sănătate. Am fost puși în fața faptului împlinit. Probleme au tot existat cu doamna doctor. Ea fiind angajata unei firme din Cluj.

Alergăm de la începutul lunii să găsim o soluție pentru a aduce alt medic în comună. Este trist că oamenii au fost puși pe drumuri și nu am știut nici noi din timp să-i putem ajuta. Majoritatea au apelat la alți medici de familie pentru rețete, s-au înscris pe listele lor”, a declarat primarul Sălajului, Ioan Buda, relatează graiulsalajului.ro 

Nou medic de familie din luna mai

Începând cu luna mai, locuitorii comunei Românași vor avea un nou medic de familie. Doctorița care-i va lua locul celei ,,fugare” este medic de familie în comuna Agrij. Numele ei este Angela Bunescu și va asigura, în continuare serviciile de medicină de familie.

”Am avut întâlnire cu doamna doctor și va prelua dânsa pacienții. Va veni de două sau de trei ori pe săptămână la Românași. Are și două asistente foarte harnice și este important ca locuitorii comunei să aibă servicii medicale de calitate și la îndemână”, a precizat edilul.