Procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea a 3 sălăjeni pentru  trafic de droguri.

Potrivit procurorilor, inculpații au desfășurat activități de comercializare de droguri de risc pe raza județului Cluj.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, un bărbat a fost prins în timp ce comercializa 7 plicuri, cu aproximativ 10 grame de cannabis în localitatea Florești, județul Cluj.

50 de grame de cannabis au fost găsite de către procurori

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj au desfășurat mai multe percheziții în orașul Huedin, localitățile Florești și Aghireşu-Fabrici, la persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat cannabis.

În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat 50 de grame de cannabis și 15 pliculețe transparente prevăzute cu închizătoare tip zip-lock care conțineau substanță albă sub forma unor cristale.

De asemenea,în urma efectuării celor 4 percheziții domiciliare la care au participat și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au fost găsite 28 de plicuri transparente care conțineau urme de cannabis, un mugure de cannabis și resturi de țigări confecționate artizanal.

Polițiștii au confiscat 7 telefoane mobile, telefonice, 23 de comprimante de medicamente și suma de 2.500 de lei.

16 persoane audiate

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj au audiat 16 persoane din județele Sălaj și Satu Mare, iar DIICOT a pus în aplicare mandate de aducere pentru un număr de 6 persoane.

Procurorul de caz a dispus arestarea a 3 persoane pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cei trei sălăjeni au fost prezentați Tribunalului Sălaj și arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt încă în desfășurare, având ca și scop documentarea și probarea întregii activități infracționale desfășurate.

Acțiunea a fost sprijinită de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Menumorut Voievod” Sălaj și Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio –Pop” Cluj Napoca