Sălaj. Fără a avea acordul părinților, candidatul PSD, Romeo Sabou, a folosit mai mulții copii într-o primă acțiune de campanie. Candidatul nu a ținut cont de legislația electorală care interzice un astfel de demers.

O mamă revoltată a scris la postarea candidatului PSD că nu i s-a cerut consimțământul în calitate de părinte pentru o astfel de acțiune.

,,Solicit celor care sunt autori și coautori ai acestei liste să procedeze de îndată la retragerea din conținut a datelor fiului meu! Mulțumesc!”, a precizat o mamă, relatează GraiulSălajului.ro.

Campanie electorală începută prea devreme…sau nu?

Romeo Sabou a postat pe pagina sa de Facebook, în calitate de candidat, o listă cu numele copiilor ce vor participa la acțiunea campaniei electorale. Totodată, Sabou a precizat că minorii au fost cei care i-au cerut o întâlnire. El le-a promis că odată ce va ajunge primar le va îndeplini marea lor dorință: un parc pentru skateboard.

Zeci de părinți au fost revoltați de acțiunea candidatului pentru primărie, iar unii copii au precizat că pe liste nu este semnătura lor. Primarul a șters tabelul cu numele celor 51 de copii și a șters toate comentariile părinților care au semnalat ilegalitatea folosirii copiilor în scopuri electorale.

Sălaj. Copilul unui candidat USR-PLUS pentru primărie, pe listele celor de la PSD

Situație ieșită, parcă, din schițele lui Caragiale. Fiica unui candidat din partea USR-PLUS apare pe lista celor de la PSD. Atât ea, cât și potențialul candidat nu au știu de acest lucru. Mai mulți susținători a candidatului USR-PLUS i-au sugerat să apeleze la justiție pentru a nu lăsa lucrurile neîncheiate.

Totodată, au existat persoane care au sărit în apărarea candidatului PSD, spunând că este un lucru normal ca tinerii, mult mai pricepuți în tehnologie, să redacteze o foaie și să-l cheme pe viitorul candidat la primărie pentru a-și expune punctele de vedere și dorințele lor.

Conform legislației în vigoare, folosirea copiilor în campaniile electorale nu este permisă, mai ales fără acordul părinților.