Sălaj. În timp ce părinții erau plecați de acasă, un copil de doar 10 ani a murit, vineri, electrocutat. Tragicul eveniment a avut loc în Mirșid, în jurul orei 15.30.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean ( IPJ) Sălaj, minorul a rămas acasă alături de frații lui, tatăl fiind plecat la serviciu. De asemenea, mama plecase în municipiul Zalău pentru a rezolva niște probleme personale.

„Poliţia a fost sesizată astăzi după-amiază, în jurul orei 15,30, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că un copil s-ar fi electrocutat în locuinţă. Evenimentul a avut loc în comuna Mirşid.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că minorul se afla la acel moment în locuinţă, împreună cu fraţii lui. Tatăl copiilor era la serviciu, iar mama plecase în municipiul Zalău, pentru a rezolva ceva probleme personale. La un moment dat, acesta a fost găsit căzut pe podea de către unul dintre fraţi”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

Sălaj. Un copil de doar 10 ani a fost găsit fără suflare după ce s-a electrocutat

Medicii care au sosit la fața locului nu au mai putut face nimic pentru băiețel. Ei au constat decesul și au informat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Cercetările sunt în desfășurare pentru administrarea întregului probatoriu.

Reprezentanții Direcției de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului recomandă să nu-și lase copiii singuri acasă, în special dacă sunt încă sub 14 ani.

De asemenea, în cazul în care nu există posibilitatea de-ai lăsa în grija cuiva, e recomandat să se îndepărteze orice fel de obiect ce ar putea cauza evenimente neplăcute.

Un copil din Mirșid, județul Sălaj, a fost găsit fără suflare de către frații lui în propria casă. Minorul avea doar 10 ani și era acasă, singur, alături de frații lui. Tata era la serviciu, iar mama plecase în municipiul Zalău pentru a rezolva ceva probleme personale.