În 1 ianuarie, Dispeceratul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a primit un apel care anunţa că în zona indicatorului Mina Cavnic se află un bărbat căzut în gol care sângerează, având multiple plăgi, dar în stare conștientă. Formația Cavnic, echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș din zonă, a ajuns într-un timp extrem de scurt la locul accidentului.  Victima, un bărbat de 32 ani aflat sub influența alcoolului, a cooperat cu salvamontiștii. El a declarat grupului de intervenție că a alunecat la întoarcerea spre casă și a căzut în gol.

Salvamontiștii au alertat echipajul SMURD, care a constatat că rănitul  suferise traumatisme la nivelul capului, coloanei și membrelor.

Victimei i-a fost acordat primul ajutor, după care aceasta a fost transferată de către salvamontiști împreună cu colegii de la SMURD la spital pentru investigații mai ample.

Deocamdată nu există bază Salvamont în Cavnic. Salvatorii montani, echipa de la Cavnic, intră în dispozitiv urmând ca într-un timp relativ scurt să asigure permanență pe domeniile schiabile de la Cavnic.

Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a avut o activitate susținută în anul 2020, efectuând 242 de zile de patrulări preventive pentru stabilirea treseelor sigure. Astfel au fost stabilite și redate circuitului turistic 27 de trasee.

Salvamontiștii maramureșeni au întreprins în aceeași perioadă  517 de acțiuni de salvare, având la activ 477 de persoane salvate și predate la ambulanța SMURD sau la elicopter.

În Maramureș, Serviciul Public Județean Salvamont are 3 baze permanente. Acestea sunt la Mogoșa, la Izvoare și la Vișeu de Sus.

Cabana Salvamont Mogoșa este situată în Baia Sprie în imediata apropiere a Lacului Mogoșa.

Cabana Mogoșa are în dotare echipament special tehnic de salvare, cățărare (carabiniere, corzi dinamice și statice, blocatoare, cordeline, scripeți), uniformele și echipamente de lucru ale salvatorilor montani (schiuri, clăpari, îmbrăcăminte de iarna și de vară), sistem de comunicații, un punct de prim ajutor dotat cu consumabile sanitare și aparatură medicală de salvare.

Baza Salvamont IZVOARE – Poiana Soarelui este un refugiu localizat în Stațiunea Izvoare -Poiana Soarelui, oferind condiții de lucru salvatorilor montani aflați în patrulare preventivă, deservind zona Ignis, cu traseele turistice montane și pârtiile de schi aferente.

Baza Salvamont VIȘEU DE SUS este situată pe strada Libertații, numărul 19 și  dotată cu echipament de salvare de bază, o autoutilitară și un ATV. Ea este deservită de doi salvatori montani ajutați de voluntari și este punct de plecare în acțiunile de salvare.