În urma incendiului de vineri, 29 ianuarie, au murit 5 persoane internate cu Covid, iar restul pacienților fost transferate la alte spitale.

România este singura tară în care pacienții internați cu Covid au murit carbonizați, nu din cauza acestui virus.

Șapte spitale au ars. Trei sunt în Transilvania

Spitalul din Piatra Neamț a fost primul spital din România în care pacienții cu Covid au ars de vii.

S-au mai produs incendii fără victime la: Spitalul CFR Cluj Napoca,-noiembrie 2020, Spitalul Județean Târgu Mureș, secția ATI, în 4 decembrie 2020, , Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași pe 25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia Timiș pe 5 ianuarie

Neputința statului a culminat vineri, 29 ianuarie, cu incendiul de la Matei Balș.

De la ce a pornit incendiul de la Matei Balș

Jurnaliștii de la evz.ro au dezvăluit, în exclusivitate, de la ce a pornit incendiul.

Potrivit surselor acestora, incendiul ar fi plecat de la subsol.

„Totul a plecat de la subsol, de sub Pavilionul 5, salon unde au murit oamenii carbonizați. A fost o explozie. Imediat după ce s-a dat alarma, a fost oprită sursa principală de oxigen. Bolnavii au primit necesarul de oxigen de la butelie, individual. Pe la ora șapte și ceva, când nu mai era risc de explozie, au deschis iar sursa principală de oxigen”, au declarat surse din cadrul spitalului Matei Balș, pentru evz.ro

 Secțiile ATI sunt în aer- ISU nu a dat autorizație

Statisticile arată că în fiecare oră se poate produce un incidendiu în spitalele din România. Spre exemplu, în județul Bihor, din 55 de clădiri ale unităților medicale, doar șase au autorizație de incendiu.

Situația e cruntă și la Sibiu. Cea mai mare secție de ATI cu pacienți Covid nu are autorizație ISU.

Pacienții sunt în pericol oricând.

Managerii dau din umeri și spun că sunt prea vechi clădirile. Arată spre cei care îi numesc, deoarece investesc prea puțin în sistemul de sănătate.

După tragedia de la Matei Balș, politcienii au făcut maratonul declarațiilor. Toți își pasează vina, niciunul nu își asumă răspunderea.

Opoziția a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu, iar Florin Cîțu a transmis că îi va da afară pe cei care nu-și fac treaba.