Când lumea întreagă se zbate pentru a opri pandemia, mii de persoane din țara noastră se confruntă cu sărăcia, iar igiena reprezintă un obiect greu de atins pentru majoritatea dintre ei.Crucea Roșia Română a intervenit și au distribuit mai multe pachete cu produse pentru dezinfectare în mai multe zone din țară.

Sărăcia din România expune o mare parte din populație la infectarea cu noul coronavirus. Lipsa unei educații sanitare și imposibilitatea de a-și procurara singuri lucrurile esențiale pentru igienă sunt o adevărată problemă. Țara noastră se află pe locul doi în Uniunea Europeană privind riscul de sărăcie, după Bulgaria.

31% din populația României este predispusă la sărăcie

Conform ultimelor date Eurostat, în țara noastră  31% din populație este predispusă la sărăcie. Altfel spus, milioane de persoane au condiții de trai severe datorită lipsei resurselor necesare. Totodată, mulți sunt în imposibilitatea de plată a facturilor și nu pot păstra casa în care locuiesc încălzită adecvat.

Crucea Roșie Română a distribuit peste 8.000 de pachete familiilor nevoiașe din toată țara. Fiecare pachet conține următoarele lucruri:

  • săpun;
  • detergent;
  • hârtie igienică;
  • aparate de ras;
  • pastă și periuță de dinți;
  • detergent vase;
  • dezinfectant universal;
  • produse de igienă personală;

Pachetele au fost distribuite în perioada octombrie 2020- februarie 2021, direct la familiile beneficiare, persoane nevoiașe și familii cu mulți copii.

Crucea Roșie Română și sprijinul acordat nevoiașilor

Voluntarii Crucii Roșii Române au fost ajutați cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Pe lângă distribuirea pachetelor de ajutor, voluntarii s-au deplasat în 560 de localități și au vorbit cu peste 120.000 de oameni despre modul în care trebuie să se îngrijească în această perioadă grea.

Ei au acordat sfaturi și recomandări despre COVID-19 și despre modul de a reduce stresul provocat de acest virus. De asemenea, voluntarii de la Crucea Roșie au vizitat și multe școli și au vorbit cu 22.000 de elevi despre sănătate și au acordat suport emoțional celor care au avut nevoie.

Crucea Roșie: Igiena reprezintă cea mai sigură soluție de prevenire a virusului

Ioan Silviu Lefter, directorul general Crucea Roșie Română, a vorbit despre cât de importantă e igiena în aceste zile.

„Igiena corectă reprezintă arma cea mai sigură cu care putem lupta pentru a preveni și limita infecția cu SARS-Cov2. Însă pentru familiile vulnerabile, procurarea produselor de igienă este uneori aproape imposibilă.

Aceste familii se luptă zilnic pentru a-și acoperi nevoile de bază pentru a supraviețui. Distribuindu-le produse de igienă oferim acestora o șansă în plus pentru a se ține departe de virusul SARS-CoV-2”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Aproape 500 de voluntari de la Crucea Roșie Română au distribuit în perioada octombrie 2020 – februarie 2021 peste 8.000 de pachete la familii nevoiașe. De asemenea, ei s-au deplasat în sute de localități și au informat oamenii cu privire la igiena personală.