Astfel, prin Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale Satu Mare, ANAF a scos la vânzare 285 de căruțe în stare avansată de degradare, la prețul pe bucată de 14 lei, dar și alte 8 căruțe pe care le consideră ca fiind doar uzate, la prețul de 45 de lei pe bucată.

Totodată, ANAF a scos la vânzare un lot de 51 de autovehicule. Vânzarea este directă, la prețul anunțat, și nu prin licitație, astfel că se va face cronologic, în ordinea înregistrării cererilor, în limita stocului. Mașinile sunt depozitate la Biroul Vamal de Frontieră Siret, unde pot fi și văzute de cei interesați, potrivit profit.ro.

Lotul de 51 de mașini a fost scos la vânzare la Biroul Vamal de Frontieră Siret.

Și Administrația Județeană a Finanțelor Publice vinde la Bihor: – autoturism Citroen C1, an fabricație 2009, culoare gri, capacitate cilindrică 998 cmc – preț de pornire 5.950 lei (fără TVA) – autoturism BMW 530D, an fabricație 2007, capacitate cilindrică 2.993 cmc – preaț de pornire 13.000 lei (fără TVA). Licitația va avea loc în data de 28 februarie. Data limită pentru depunerea ofertelor este 27 februarie. Relații la telefon 0259.433068.

Licitaţiile ANAF sunt organizate periodic, pentru valorificarea prin vânzare a bunurilor sechestrate de inspectorii Agenției Națională de Administrare Fiscală.

ANAF. Procedurile de licitație

Vânzarea la licitaţie, în condiţiile Codului de procedură fiscală, reprezintă o formă a licitaţiei, de tip mixt, reprezentând o combinaţie între licitaţia prin ofertă în plic închis şi licitaţia cu strigare, care porneşte de la cel mai mare preţ înscris în oferte, dar nu mai mic decât preţul de pornire al licitaţiei, potrivit legii. 1.

Pentru valorificarea bunurilor sechestrate prin vânzare la licitaţie, organul de executare competent efectuează publicitatea vânzării prin afişarea anunţului privind vânzarea într-un cotidian naţional de largă circulaţie, într-un cotidian local, pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice – portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau, după caz, în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, la sediul organului de executare, al primăriei în a cărei rază teritorială se află bunurile sechestrate, la sediul şi domiciliul debitorului, la locul vânzării, dacă acesta este altul decât cel unde se află bunurile sechestrate, pe imobilul scos la vânzare, în cazul vânzării bunurilor imobile, precum şi prin alte modalitaţi prevăzute de lege, cu cel puţin 10 zile înainte de data fixată pentru desfăşurarea licitaţiei.