În aceste zile, conducerea Ligii Profesioniste de Box a fost invitată la un post de televiziune din Satu Mare pentru a răspunde câtorva întrebări.

Conducerea Ligii Profesioniste de Box din România, reprezentată de preşedintele Rudel Obreja, respectiv vicepreşedinţii Florin Mulcuţan şi Viorel Plosca, a fost invitată la emisiunea despre sport a unei televiziuni locale din Satu Mare. Rudel Obreja a dat informații despre greutățile prin care a trecut boxul profesionist românesc în 2020.

Conform „Informația zilei”, Rudel Obreja a explicat cum funcționează boxul profesionist și a descris câteva din legăturile pe care le are acesta cu boxul amator:

„Agenda nu mai este făcută în România, ci la nivel mare. Noi suntem, din păcate, nişte oameni care jucăm după o partitură scrisă de alţii şi umil ne supunem acestor nenorociri.(…) A fost o pondere destul de importantă în piedicile pe care Federaţia le-a pus în cei 7 ani. Au mai fost şi chestiuni conjuncturale care nu ne-au permis să ducem lucrurile acolo unde ne-am fi dorit. Avem mult mai mult potenţial decât am putut arăta. Dacă până la urmă lucrurile vor converge până la un efort comun, cu siguranţă boxul românesc va avea de câştigat. Boxul amator este o pepinieră pentru boxul profesionist, iar boxul profesionist reprezintă speranţa, împlinirea sportivilor de la boxul amator. În boxul amator nu prea se câştigă bani, în boxul profesionist sunt bani mulţi. De ce să nu ne unim forţele? Doar pentru orgolii?”

Președintele Ligii Profesioniste de Box a declarat că anul 2020 nu a fost unul prea mulțumitor:

 „N-au fost prea multe evenimente în boxul profesionist. Am avut o gală profesionistă, câteva meciuri, câţiva sportivi care au boxat în străinătate, pe unde s-a mai putut ţine câte o gală. Cel mai bun lucru care s-a întâmplat a fost meciul lui Viorel Simion, din octombrie, la Kiev. Dată fiind situaţia socială cu această nebunie care înseamnă Covid-ul, au lipsit competiţiile, posibilitatea noastră de a putea să ne desfăşurăm, motiv pentru care lăsăm în urmă, cu bucurie, faptul că a trecut 2020, şi deocamdată ne uităm în faţă, să vedem ce avem de făcut. La şedinţa noastră de bilanţ nu am avut foarte multe de discutat, în privinţa a ceea ce a fost. Dar avem foarte multe lucruri pentru viitor.”

Pentru fostul boxer Rudel Obreja, boxul fără public nu are nici un farmec:

„Am urcat de 230 de ori în ring, în calitate de sportiv, şi de alte sute de ori în calitate de oficial. Trăieşti pentru oameni, trăieşti împreună cu oamenii! De asta vă spun că sunt foarte supărat pe ce se întâmplă!”

Referitor la potențialul orașului Satu Mare de a susține o gală de box, președintele Ligii Profesioniste de Box din România s-a arătat entuziasmat:

„Florin Mulcuţan m-a dus prin centrul oraşului, unde este un loc, lângă palat, unde m-am aprins şi am văzut deja mii de oameni. Putem organiza un turneu şi să facem din Satu Mare atracţia Europei pentru câteva zile! Cu bani puţini putem face lucruri extraordinare, oamenii să se bucure. De asta avem nevoie, nu de măşti pe faţă şi să stăm îmbufnaţi. Să organizăm o gală în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare, ne trebuie în jur de 3 luni de zile. Depinde şi de ce suport şi sprijin avem, din partea autorităţilor şi din partea factorilor economici, locali, regionali. În funcţie de buget, acolo va fi şi nivelul galei.”