Sesizată în data de 6 martie, dispariția ei a intrat urgent în atenția organelor de lege care au întocmit pe 7 martie un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate. Ulterior, în ziua imediat următoare poliția a continuat urmăririle penale față de un bărbat pe care îl considerau suspect, iar în dimineața zilei de 9 martie, cu toate că bărbatul nu s-a prezentat în fața poliției, autoritățile i-au adus la cunoștință urmărirea penală, fiind totodată dispusă și extinderea acesteia pentru omor. În final, suspectul a cedat și i-a dus pe anchetatori la locul în care tânăra fusese îngropată.

Ucigașul a primit cea mai grea sentință, respectiv, închisoare pe viață.

„Prin sentinţa penală nr. 232/15.12.2020 s-a dispus: In temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedura penala, condamnă pe inculpatul – Cardos Cristian Mihai pentru săvârşirea infracţiunilor de: – omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, art. 189 alin.1 lit. a şi h Cod penal la detenţiune pe viaţă. – lipsire de libertate in mod ilegal, prevăzută de art. 205 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 1 an închisoare. În temeiul art. 38 alin. 1 Cod penal raportat la art. 39 alin. 1 lit. a Cod penal, aplică inculpatului Cardos Cristian Mihai pedeapsa detenţiunii pe viaţă. În temeiul art. 45 alin. 5 Cod penal raportat la art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzută la art. 66 lit. a, b si d Cod penal.

În temeiul art. 399 Cod procedura penala menţine arestarea preventivă a inculpatului, iar în temeiul art. 72 Cod penal deduce din pedeapsă, perioada reţinerii şi arestului preventiv începând cu data de 12.03.2020 la zi. În temeiul art. 7 din Legea 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat. În temeiul art. 25 Cod procedura penala obligă inculpatul să plătească despăgubiri civile către părţile civile, după cum urmează: – 100.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale catre partea civila T.L. (…); – 100.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale catre partea civila T.D. (…); – 50.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale catre partea civila T.G. (…); – 20.000 lei cu titlu de daune materiale catre partile civile T.L., T.D. si T.G. Respinge restul pretenţiilor civile formulate”, se arată în sentința dată de autorități.