Astfel, Satu Mare va fi învăluit în lumină la propriu. Instalația va fi expusă în aer liber pe pietonala Corneliu Coposu din oraș și va anima zilele de Paște. Va fi deschisă până pe 9 mai.

,Acest proiect este unul ieșit din tipare, care va aduce un element de noutate în orașul nostru, spre bucuria celor mari și mici. Ne-am propus să oferim sătmărenilor, chiar și în această perioadă de pandemie, momente prin intermediul cărora pot ieși din cotidian, care să aducă bucurie și să ne dea speranță!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor, citat de știriletransilvaniei.ro

Satu-Mare. Orașul va fi „ învăluit” în lumină

În fapt, artistul Luke Jerram s-a gândit la o temă care surprinde cu fidelitate zilele în care trăim. Va fi o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Dimensiunea este de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului, notează sursa citată.

“Lumina are un efect fascinant asupra noastră. Ne bucurăm mult să putem prezenta o instalație de lumină care a fost expusă printre altele în Londra, Paris sau Singapore, inclusiv în celebrul British History Museum, în fața publicului din Satu Mare” – Andi Daiszler, fondatorul Lights On.

Gaia va putea fi vizitată în intervalul orar 5-22, fiind  amenajată în aer liber. Accesul este liber,  însă,  sunt în vigoare   restricțiile impuse de pandemie. Masca de protecție și distanțarea socială sunt în vigoare. pentru ca normele de distanțare să fie respectate.

Anul pandemic a adus, printre altele, o adaptare a artiștilor. Pentru pictori a fost mai simplu, întrucât au putut expune. Cel mai greu a fost pentru actori, întrucât spun că spectacolele on-line nu s-au bucurat de același succes ca și cele cu public.

Luke Jerram este un artist vizual cunoscut în toată Europa. Creează sculpturi, instalații și este inițiatorul a mai multor proiecte de artă live.