Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării,  Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunțat sâmbătă că Satu Mare va beneficia de peste 1,38 de miliarde de lei. Banii vor fi folosiți  în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din județ. Finanțarea se face prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi prin Compania Naţională de Investiţii.

Ministrul Dezvoltării a declarat că o parte din bani sunt decontați, iar cealaltă urmează să fie decontată în funcție de execuția lucrărilor, informează AGERPRES.

„În ansamblu, pot să vă spun, pentru judeţul Satu Mare, că pe partea de Program Naţional de Dezvoltare Locală, ministerul are în contractare cu diverse UAT-uri din judeţ proiecte cu o valoare de 1,27 de miliarde de lei.  Aproape o jumătate din sumă este deja decontată. Cealaltă jumătate urmează a fi decontată în funcţie de execuţia lucrărilor”, a mai declarat Cseke Attila.

61 de lucrări finalizate

Ministrul a aminit faptul că 61 de lucrări sunt finalizate, din cele 228 de obiective de investiții propuse.

”228 obiective de investiţii atât pe PNDL I, cât şi pe PNDL II, din care 61 sunt recepţionate, adică s-au finalizat lucrările. Pe Compania Naţională de Investiţii avem opt proiecte care sunt în curs de execuţie în judeţul Satu Mare. Încă opt care sunt în faza de achiziţie publică, adică în licitaţie, două proiecte care au indicatorii tehnico-economici aprobaţi.

Toate acestea, laolaltă, au o sumă de 110 milioane de lei noi şi încă 18 obiective de investiţi la care este în curs de promovare aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

Investiția de 1,38 de miliarde de lei, susține Ministrul Dezvoltării, va schimba fața județului Satu Mare, iar modernizarea infrastructurii va face un salt ,,spectaculos”.

Sâmbătă, Ministrul Dezvoltării ,Lucrărilor Publice şi Administraţiei a verificat lucrările de la podul de peste Someș în municipiul reședință de județ. Finanțarea sumei de 1,38 de miliarde de lei  se face prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi prin Compania Naţională de Investiţii