Zeci de persoane aflate într-un imobil aflat în perimetrul zonei centrale a municipiului Satu Mare, au organizat o petrecere de proporții colosale pe Strada Alexiu Berinde.

Conform informațiilor PresaSM, autoritățile de Ordine Publică împreună cu Poliția Locală, au intervenit sâmbătă, în data de 26.12.2020, în jurul orei 01:00 procedând la oprirea chefului petrecăreților.

Ajunse la fața locului, organele de lege au constat faptul că paranghelia era formată în cea mai mare parte din persoane minore. În consecință polițiștii au împărțit sancțiuni contravenționale tuturor participanților, deoarece, după cum prea bine știm, organizarea evenimentelor de natură privată la care se adună zeci de persoane este strict interzisă în perioada pandemiei de Covid-19. Ulterior, autoritățile a condus grupul respectiv către secția de poliție în vederea identificării acestora.

Conform informațiilor furnizate de către sursa citată, locul în care a fost organizată petrecerea era un apartament compus din două camere, a cărui chiriaș era chiar unul dintre organizatorii chefului. Având în vedere faptul că spațiul apartamentului era destul de generos, acest lucru a favorizat cu succes desfășurarea petrecerii, întrucât în cele două camere au reușit să încapă treizeci de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani.

În ultima perioada reprezentanții Inspectoratului de Poliție Satu Mare au inițiat o serie de multiple apeluri referitoare la respectarea restricțiilor pe care autoritățile le-a impus pentru a se evita pe cât de mult posibil răspândirea infectării cu virusul chinezesc.

Cum era de așteptat, nu toți sătmărenii respectă regulile poliției cu privire la pandemia creată de Covid-19, iar în consecință, având în vedere gravitatea efectelor virusului, organele de lege nu își permit să fie sub absolut nicio formă îngăduitoare. Toleranța în cazul nerespectării măsurilor de protecție este și va fi întotdeauna 0.

De altfel, cum Revelionul bate la ușă, poliția se așteaptă la o sumedenie de astfel de evenimente, organizate în toate județele României.