Dacă atunci când era doar un investitor, la fel ca toți ceilalți, mâinile acestuia erau legate, acum, în calitate de președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca are în subordine drumul județean de acces pe munte, asupra căruia a luat decizia de a îl închide în zona parcării de pe platou, cu scopul de a stopa „distracția distructivă” prin utilizarea ATV-urilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a dat, ca urmare a solicitării administrației județene inițiată de către Direcția de Drumuri Județene, avizul de închiriere, până la data de 15 martie a anului viitor, a Drumului Județean 608A, km 32+700 – km 32+900, respectându-se condiția de a se monta o serie de indicatoare rutiere care să semnalizeze interzicerea circulației pe ambele sensuri, cu excepția riveranilor.

„Măsurile s-au luat. Drumul în stațiune este închis pentru autovehicule cu excepția riveranilor. Aprovizionarea, transportul de persoane și bagaje se va face după niște reguli clare!”, a anunțat satisfăcut Romeo Dunca.

Scopul președintelui Consiliului Județean este ca prin sistarea circulației pe acei 200 de metri de drum județean, respectiv de la parcare înspre coloane, muntele să nu mai fie „arat” de către ATV-uri, lucru dovedit prin fotografii și imagini video. Așa cum este de așteptat, în urma motoarelor extraordinar de puternice rămâne dezastru, Romeo Dunca generând un scandal de proporții prin punerea la dispoziție opiniei publice a imaginilor respective.

„Închirierea de ATV-uri în stațiune e cel mai distructiv mod de distracție. Garda de Mediu va trebui să ia măsuri ferme și eficiente. Primăria la fel. E vorba de spațiul în care trăim și ne bucuram de natură. De rezolvarea situației și luarea de măsuri ferme depinde rămânerea pe funcție a șefilor responsabili”, a spus Dunca, avertizând că se poate lăsa cu concedieri.

Dunca a menționat și posibilii responsabili, însă, în replică, au fost făcute public o serie de imagini cu el împreună cu fiul său călare pe motoare enduro, chiar pe Muntele Mic. Totodată i-a fost reamintit faptul că a construit o cabană pe munte fără să dețină autorizația necesară. Referitor la aceasta, există o sentință de ordin judecătoresc pentru demolarea ei.