Duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac la adresa liderului liberal, Ludovic Orban. El îl  îl acuză că ia decizii de unul singur și nu consideră părerile celorlalți din partid.

Într-un interviu pentru Aleph News, Rareș Bogdan a spus  că Orban „a eșuat” în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul.

Rareș Bogdan a precizat că regretă că a spus că ,, i s-a umflat capul” și că a folosit un limbaj ce nu-l caracterizează.

Rareș Bogdan: Asta cu masculul alfa, lupul alfa e ok

„E o exprimare căreia trebuia să-i găsesc niște sinonime. Asta cu masculul alfa, lupul alfa e ok, dar am folosit la un moment dat o exprimare care nu mă caracterizează și ar fi trebuit să găsesc alta, legată de i s-a umflat capul. Nu e caracteristică limbajului meu, e un limbaj mai de stradă pe care îl regret. Este singurul lucru din interviu pe care îl regret”, a precizat prim vicepreședintele PNL pentru DigiFM.

Întrebat dacă și-a cerut scuze personal lui Orban, Rareș Bogdan a precizat că nu a luat legătura cu președintele Partidului Național Liberal.

„N-am vorbit încă cu Ludovic. O să vorbesc, pentru că n-am cu el ca persoană o problemă, am ca exercitare a poziției.

Președintele are un dialog instituțional. Am văzut că e <tătucul>, e prezentat în presă că ar fi deasupra partidului. Nu, e un om complet diferit de Băsescu. Tot ce dorește e să ne implicăm serios în actul guvernamental, să nu eșuăm și să nu-i creăm probleme lui Florin Cîțu, pentru că el trebuie sprijini”, a conchis Rareș Bogdan.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut marți prima reacție publică legată de conflictul din partid, după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia.

El a mai specificat faptul că problemele interioare ale partidului nu se discută în spațiul public.