Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că România ar putea intra în curând în spațiul Schengen. Discuția sa cu premierul olandez, Mark Rutte, a fost una îmbucurătoare

Premierul României, Florin Cîțu, a produs ”Vestea momentului pentru toată România!”, consemnează Capital . Ţara noastră ar putea intra în curând în spațiul Schengen. Anunţul de ultimă oră al premierului Florin Cîţu pe pagina sa oficială de Facebook îi vizează pe toţi românii. De asemenea, intrarea României în spațiul Schengen poate oferi numeroase oportunități țării noastre și o siguranță și stabilitate sporite.

România este foarte aproape de a intra în Schengen. Cel puţin asta susţine noul premier, Florin Cîţu. Ţara noastră este pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen, consemnează mai departe cu entuziasm Capital .

Premierul Florin Cîţu a avut o discuție fructuoasă și promițătoare cu omologului său olandez, Mark Rutte

Premierul Florin Cîţu a avut o discuție fructuoasă și promițătoare cu omologului său olandez, Mark Rutte. Este știut că principalul oponent al intrării României în spațiul Schengen în anii trecuți a fost Olanda. România a fost afectată în realizarea obiectivului său european și strategic de mai multe domenii sensibile care n-au fost trecute cu vederea de către decidenți.

“În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Ţările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relaţiilor economice şi pe dinamizarea dialogului politic.

Obiectivul nostru legitim de aderare la spaţiul Schengen a fost unul dintre punctele esenţiale atinse în discuţia cu prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen“, a scris Florin Cîţu, pe contul său de pe rețeaua socială Facebook.

Potrivit prim-ministrului, discuţiile au vizat şi evoluţia pandemiei de COVID-19 şi desfăşurarea procesului de vaccinare.

Intrarea României în spațiul Schengen ar conferi țării noastre o anvergură internațională mai pronunțată și o imagine superioară

Intrarea României în spațiul Schengen ar conferi țării noastre o anvergură internațională mai pronunțată, o imagine superioară și ar deschide oportunități economice și cultural-științifice mult mai mari. Încrederea în seriozitatea și potențialul României ar fi mult mai mare și România ar deveni un partener important din toate punctele de vedere pentru investitori.