Schimbarea uluitoare a vremii a fost anunțată de ANM.  Săptămâna viitoare vom avea temperaturi maxime de până la 29 de grade.

În Transilvania, vor fi alternanţe termice de la o zi la alta. Maximele temperaturii aerului se vor situa, în general, între 16 şi 21 de grade. Temperaturile minimenocturne vor avea valori medii între 2 şi 9 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar valorile diurne vor creşte de la 23 de grade pe 10 mai, până la 26 de grade pe 12 mai, apoi vor scădea din nou, spre 21 de grade la finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn între 10 şi 16 mai va fi relativ constant şi se va caracteriza prin temperaturi medii cuprinse între 6 şi 8 grade.

Schimbarea uluitoare a vremii. Cât de cald va fi în țară

Și în Crişana, temperatura aerului va avea variaţii semnificative . Prin urmare, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 22 de grade. Sunt,  în medie, cu cele mai ridicate valori pe 5, 7 şi 9 mai. Valorile minime, alternante de asemenea, vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade. În a doua săptămână regimul termic va prezenta iniţial o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în jurul datei de 12 mai se vor atinge valori de 27-28 de grade, în medie regională, vremea devenind caldă pentru această perioadă, apoi temperaturile vor scădea uşor, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză, când vremea va deveni normală termic. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii importante între 11 şi 16 mai, când se vor înregistra, în medie, 11 -12 grade.

În Maramureş,  temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 19 grade.  Cele mai ridicate valori   se vor înregistra pe 5, 7 şi 9 mai. Temperaturile  din timpul nopții vor avea valori medii regionale cuprinse între 3 şi 11 grade. Ulterior, vremea se va încălzi constant, iar pe 12 mai media maximelor va atinge 27 de grade, după care va scădea treptat, spre 21-22 de grade în ultima zi a intervalului de prognoză. În Dobrogea și Muntenia va fi cel mai cald. După data de 11 mai, sunt așteptate temperaturi maxime de 29 grade.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul acestei săptămâni.   Temperaturile maxime medii vor  varia  între 4 şi 14 grade şi cele  minime medii între -5 şi 5 grade.

sursa. ANM