Meteorologii au avertizează că valul de aer cald care a cuprins Europa este de scurtă durată, însă, efectele asupra stării fizce și emoționale sunt intense.

Medicii spun că ne putem confrunta cu migrene, dureri reumarice, stări emoționale schimbătoare(apatie, exalt), lipsă de energie, somnolență.

Prin urmare, specialiștii recomandă să ne facem un program de exerciții fizice adaptat stilului nostru de viață.

Dacă nu am mai făcut sport în ultima perioadă, putem începe cu plimbări scurte, apoi cu o serie de exerciții de strecthing.

De asemenea, nutriționiștii recomandă mesele regulate, bogate în fibre și slabe în grăsimi. Suplimentele alimentare ar trebui luate în mod echilibrat, la recomandarea medicului. Trebuie avut în vedere că acestea nu înlocuiesc un stil de viașă sănătoasă.

Schimbările bruște de temperatură.  Recunoaște și Busu, cel mai popular prezentator meteo din România

Printre cei care s-au exprimat cu privire la efectul temperaturilor din ultima perioadă a fost chiar Busu, unul dintre cei mai populari prezentatori meteo din țară.

„Nu este deloc normal (n.r. temperaturile ridicate din luna februarie 2021), azi (n.r. vineri) au fost 21 de grade. Nu este ok, deloc. Este o temperatură specifică lunii aprilie sau mai. Cătăline, nu te bucura.

Asta e încălzirea globală, de aia e atât de cald acum. Prin sud o să avem mâine 18 grade Celsius, însă 4 grade prin centru, nord, nord-est, pe unde temperaturile se normalizează, cumva”, a spus Florin Busuoioc, în emisiunea lui Măruță, de la PRO TV.

Meteorologii au anunțat că vremea va intra într-un proces de răcire bruscă în următoarele două săptâmâni, după temperaturle neobișnuit de ridicate din ultima perioadă.

Ce spune șefa ANM despre valul de căldură care a pătruns în toată Europa

Toată Europa s-a confruntat în ultima perioadă cu astfel de temperaturi, iar efectele asupra agriculturii vor i devastatoare. Gabriela Băncilă, directoarea ANM, a explicat cum va fi vremea în perioadă următoare.

“Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea. Dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior, cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice între 4 și cel mult 10, 12 grade”, este explicația acesteia, citată de evz.ro