Data prevăzută în structura școlară 2020-2021 pentru redeschiderea școlilor era stabilită la 11 ianuarie, însă un plan concret în acest sens nu a fost prezentat îmcă de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cu toate acestea, potrivit edilului, instituția condusă de către el „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”.

În opinia sa, elevii nu se vor întoarce fizic la ore în mai puțin de 14 zile.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.

Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei, conform Ştirileprotv.

Revenirea la școală se va realiza gradual

În condițiile în care școlarii vor reveni în unitățile de învățământ în mod gradual, cele trei scenarii cunoscute, roșu, galben și verde, vor rămâne în continuare în vigoare. Astfel, Sorin Cîmpeanu a anunțat deschiderea etapizată a școlilor, începând cu grădinița și învățământul primar.

De asemenea, el a evidențiat faptul că decizia finală cu privire la redeschiderea unităților școlare va aparține autorităților.

Așadar, ministrul Educației nu face decât să înainteze propunerea, urmând ca doar Comitetul Național pentru Situații de Urgență să decidă în această privință.

“Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a continuat Cîmpeanu, care a precizat și faptul că este necesar ca acesta să se consulte cu experții epidemiologi.

“Trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul