Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, a fost prezentă în cursul acestei săptămâni în platoul celor de la TVR Cluj, la emisiunea „Regiunea în obiectiv„.

Doamna Fodor a discutat astfel despre proiectele principale de infrastructură, acelea care în momentul de faţă se află în desfăşurare, menţionând faptul că „azi, mâine, oraşul se gâtuie”.

Astrid Fodor: „Degeaba facem drumul dacă nu avem și podul”

”Infrastructura este un obiectiv important al nostru pentru că fără infrastructură degeaba faci multe altele. Continuăm aceste proiecte și vom finaliza ultimele trei cartiere de blocuri din Sibiu, în două deja se lucrează de anul trecut – anul acesta vom finaliza lucrările.

Este vorba despre cartierul Hipodrom, unul foarte mare de blocuri, și când vorbesc de modernizare mă refer la drumuri, alei, iluminat public, coborârea cablurilor, amenajare de zone verzi, amenajare parcări noi, deci nu doar turnăm acolo niște asfalt. Mai este vorba și de cartierul Ștrand, iar de luna viitoare ne vom apuca de ultimul cartier de blocuri, Terezian.

În paralel mai avem două, trei pachete de străzi, în total vreo 30 de străzi de pământ pe care le vom finaliza în acest an. Cele mai important consider că sunt drumurile de legătură între cartierele Sibiului, pentru a avea o mobilitate mai ușoară, pentru că ne gâtuim, azi, mâine și orașul nostru. Aici mă refer la drumul care leagă cartierul Ștrand de cartierul Turnișor.

În același timp trebuie să construim deja un nou pod peste Cibin pentru că degeaba facem drumul dacă nu avem și podul. Lucrarea, în integralitate, va fi gata la finele acestui an, la pod se lucrează de anul trecut și cu podul începem luna viitoare. Și mai avem un drum de legătură între Sibiu și comuna periurbană Șelimbăr, pe care tot anul acesta îl vom finaliza. Pentru alte drumuri de legătură anul acesta vom face documentațiile”, a declarat primarul Astrid Fodor pentru TVR Cluj.