Pentru acești bani, APIA a prelungit termenul de plată.

APIA a“Având în vedere faptul că ultima zi de depunere al cererilor de plată este 30 aprilie 2021,iar aceasta este zi nelucrătoare, termenul de depunere se prelungeşte până pe data de 4 mari 2021 inclusiv, în conformitate cu prevederile art.12 din Regulament Delegat UE nr. 640/2014 şi ale Codului de Procedură Civilă:

”În cazul în care data limită de depunere a unei cereri de ajutor, a unei cereri de sprijin, a unei cereri de plată sau a altor declaraţii sau a oricăror documente justificative sau contracte sau data limită pentru modificări aduse cererii unice sau cererii de plată este o zi de sărbătoare legală, o sâmbătă sau o duminică, termenul limită se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează”, transmit oficialii APIA.

Se dau bani de la stat. E nevoie doar de o cerere

Astfel, agricultorii au posibilitatea să depună on-line cererile de plată a Centrele Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administratorul sau reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia.

An de groază pentru agricultori

Seceta de anul trecut i-a lăsat pe mulți dintre agriculltori fără pâine. Zeci de culturi sunt distruse, iar acest lucru se reflectă direct în prețurile crescute la cereale, la produsele de panificație.

Recoltele de floarea soarelui, rapiță, grâu, porumb sunt cele mai compromise. Acest lucru înseamnă scumpiri la alimentele de bază și o instabilitate economică a fermierilor.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, la aceste culturi s-a înregistrat o scădere la producție de aproape o tonă față de acceași perioadă a anului trecut.

Prin urmare, efectele secetei se resimt direct în buzunarele românilor când scot mai mulți bani la cumpărături.

Meteorologii nu dau vești bune în continuare agriculturilor. Modificările de temeperatură din ultima perioadă  vor afecta din nou culturile de floarea soarelului, grâu și rapiță. Astfel, Guvernul va fi nevoit să ia în calcul și alte măsuri fianaciare decât ajutoarele de la Uniunea Europeană.