Premierul a precizat că din 15 aprilie, capacitatea de vaccinare va crește la 100.000 de persoane pe zi. Șeful Executivului s-a arătat optimist și este sigur că până în luna august, România va ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate.

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare, săptămâna viitoare, se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare.

După 15, vom avea capacitatea să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi. Este foarte important pentru toată lumea să înţeleagă că este singura soluţia de a depăşi pandemia.

171 de noi centre de vaccinare se vor deschide

Cîțu a mai declarat că vaccinarea este singura soluție pentru ca și economia să-și revină. De asemenea, după estimările sale, până la sfârșitul lunii mai ar trebui vaccinate 5 milioane de persoane.

,,Pe lângă faptul că este singura soluţie de a deschide economia, este important şi din punct de vedere al sănătăţii, doar prin vaccinare putem să mergem mai departe şi putem să lăsăm pandemia în urmă, de aceea am făcut tot ce este posibil, toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin.

Avem dozele necesare să vaccinăm 5 milioane la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 10 milioane la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august. Dozele sunt, vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Încurajez pe toţi românii să se înregistreze pe portalul ro.vaccinare şi să se vaccineze”, a spus Florin Cîţu.

Proteste în toată țară împotriva purtării măștii a restricțiilor

După ce Guvernul a introdus noi restricții, mii de români au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor. Florin Cîțu a declarat în acea perioadă că românii au dreptul să protesteze, dar să respecte regulile.

„Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E novoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă