Potrivit anunţului făcut de către coordonatorul campaniei de vaccinare contre Covid-19, dr. Valeriu Gheorghiţă, începând cu luna aprilie se vor deschide o serie de noi centre de vaccinare, crescând astfel numărul persoanelor imunizate zilnic, de la 60 la 90, în toate punctele deschise.

Totodată, până la ora actuală, un procent de circa 55% dintre medicii de familie şi-au arătat disponibilitatea de a participa la campanie.

În ceea ce priveşte populaţia înscrisă pe platforma de vaccinare, care fac parte din etapa a treia, dr. Valeriu Gheorghiţă a ţinut să facă următoarele precizări.

„Platforma respectă ordinea înscrierii, nefiind aplicată o prioritizare pentru etapa 3. Astfel, o persoană care optează pentru mutarea într-un alt centru de vaccinare, va ocupa ultimul loc pe lista centrului respectiv.

Cine renunță la programarea într-un centru își pierde locul”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, care a continuat spunând că în cadrul centrelor de vaccinare prioritate au persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi cele care suferă de boli cornice.

Câte centre de vaccinare noi se vor deschide

Conform spuselor acestuia, începând cu data de 6 aprilie se vor deschide 12 centre noi care vor administra serul Moderna, iar din 13 aprilie, încă 144 de cabinete unde se va utiliza serul Pfizer.

„În prima parte a lunii aprilie vom fi în măsură să operaționalizăm în platformaă creșterea numărului de persoane programate, în așa fel încât să crească numărul de persoane vaccinate de la 60 la 90 de persoane pe cabinet”, a mai declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Medicul a mai spus că tot din aprilie se va începe şi vaccinarea prin intermediul medicilor de familie, iar centrele mobile de vaccinare vor fi operaţionalizate.

„Ne așteptăm la o rată de participare de 55% din partea medicilor de familie, potrivit datelor parțiale pe care le avem până acum”, a mai precizat Gheorghiță.

Actualmente, pe platformă sunt înscrise 760.000 de persoane pe liste, număr care a rămas constant odată cu începerea înscrierii persoanelor din etapa a treia, pe data de 15 martie.