În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Timişoara va funcţiona începând cu data de 23 martie 2021, primul centru de vaccinare deschis în regim permanent din România.

Potrivit anunţului făcut de către prefectul de Timiş Zoltan Nemeth, centru non-stop va beneficia de patru fluxuri şi va utiliza doar ser Pfizer.

„Începând cu 23 martie, în județul nostru vor ajunge noi doze din vaccinul Pfizer, ocazie cu care o să fie deschis și primul centru de vaccinare din România care o să funcționeze în regim non-stop, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență”, a anunțat, miercuri, prefectul Nemeth potrivit tion.ro.

480 de oameni vaccinaţi pe zi

Conform spuselor sale, vor exista patru fluxuri deschise non-stop, putând fi astfel vaccinate 480 de persoane în 24 de ore.

„Acest centru de vaccinare va funcționa cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte și va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Se va folosi doar vaccin Pfizer, iar datorită fluxurilor separate, cei vaccinați nu vor interacționa cu pacienții spitalului. Îi felicit pe această cale, pentru munca depusă pentru deschiderea acestui centru de vaccinare, pe directorul DSP Timiș, Flavius Cioca și pe managerul Spitalului Județean dr. Raul Pătrașcu”, a mai spus Zoltan Nemeth.

În judeţul Timiş, în momentul de faţă activează un număr de 20 de centre de vaccinare, iar dacă doreşti să şti cu ce vaccin vei fi imunizat. atunci trebuie să cunoşti perioada de timp dintre prima doză şi rapel, după cum urmează:

  • Pentru Pfizer rapelul se face la 21 de zile.
  • Pentru Moderna rapelul se face la 28 de zile.
  • Pentru AstraZeneca rapelul se face la 56 de zile.

De asemenea, serul folosit în fiecare centru de vaccinare poate fi aflat şi prin accesarea website-ului www.vaccin.live

Lista centre

Pfizer:

Spitalul Clinic C.F. Timișoara
Centrul Iulius Mall Timișoara
Centrul Dumbrăvița (Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor)
Centrul Ghiroda (Căminul Cultural)
Centrul Sala de sport „Lavinia Miloșovici” Lugoj
Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare
Spitalul Militar din Timișoara

Moderna:

Vox Park Timișoara
Spitalul Orășenesc din Deta
Centru de Sănătate Buziaș
Spitalul Orășenesc Făget

AstraZeneca:

Centru ISHO
Clădirea STPT Timișoara
Centrul Sala de sport „Lavinia Miloșovici” Lugoj
Centru Șag
Casa de Cultură Giroc
Centru Moșnița Nouă
Liceul Tehnologic Jimbolia
Casa Tineretului Timișoara.