Începând de luni şi până vineri, în intervalul orar 8-16, vor fi distribuite, în hala Parcului UTA, produse alimentare UE. Pentru intrarea în posesia acestora, persoanele interesate vor fi nevoite să prezinte un act de identitate valid.

Pentru punerea în aplicare cu succes a Hotărârii Guvernului nr.784/2018 privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării „Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD”, Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Social Cantina Municipală, informează cetăţenii de faptul că a fost demarată distribuirea produselor alimentare în cadrul depozitului aflat în Parcul industrial UTA, hala 61, care se găseşte lângă magazinul CBA.

Distribuirea merindelor se realizează de luni până vineri, începând cu ora 8:00, până la ora 16:00.

„Este datoria noastră să le purtăm de grijă celor mai puțin norocoşi”

„Începem distribuirea celor 450 de pachete de alimente neperisabile pentru persoanele defavorizate din municipiul Arad. În calitate de om, de cetățean al Aradului şi de primar consider că este datoria noastră, a comunității să le purtăm de grijă celor mai puțin norocoşi dintre noi”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Categoriile de beneficiari sunt următoarele:

  • Persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.
  • Beneficiarii prevăzuţi anterior care nu figurează pe listele iniţiale, pot fi înregistraţi ulterior pe acestea, în baza unei solicitări adresate Direcţiei de Asistenţă Socială Arad, str. Calea Radnei nr. 250.

Produse alimentare UE acordate doar cu buletinul

Pachetele ce conţin produsele POAD vor fi ridicate personal, însă acordarea acestora se va realiza numai după prezentarea actului de identitate valabil. Persoana aflată pe listă va fi astfel verificată, iar în urma acestui proces, beneficiarul va semna de primire pentru produsele respective.

Pentru relaţii suplimentare, persoanele pot obţine informaţii apelând numărul de telefon: 0726.131.555