Astăzi, 6 mai, premierul Cîțu a vorbit despre redeschiderea marilor festivaluri din țara noastră. El a precizat că nu se pot ține imediat după 1 iunie, ci data cea mai potrivită este după 1 august.

Cîțu speră ca din luna august, festivalurile precum Neversea și Untold să se organizeze din nou.

„Dar ele nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară. Şi când vorbim de aceste evenimente mari, ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”, a adăugat premierul, relatează evz.ro.

Totodată, șeful Guvernului a mai precizat care sunt etapele de relaxare a măsurilor.

Cîțu: Untold și Neversea urmează să aibă loc în 2021

Premierul României a mai declarat că masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe plajă. Cu condiția ca distanțarea socială să fie respectată. De asemenea, după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa la Constanța, premierul a declarat că nu se va renunța la toate restricțiile din 1 iunie. A doua etapă de relaxarea va începe abia din 1 august.

„Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial. Promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp, aprobate. Să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul.

Florin Cîțu susține că sezonul estival va fi de succes, iar oamenii se vor putea bucura de o vară la fel ca înainte de pandemie.

„Vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival în siguranţă. Iar după discuţia pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii industriei, am încredere că aşa va fi. (…) Am înţeles cu toţii că, pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (…) Foarte important. Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare”, a conchis prim-ministrul.