Demiterea lui Vlad Voiculescu a produs o adevărată criză politică în România. Dan Barna, președintele USR-PLUS, cere retragerea lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru. De asemenea, vicepremierul în Guvernul României a mai susținut că ce se întâmplă acum este un ,,balet politic”.

Barna a mai precizat că a avut o discuție cu Klaus Iohannis și a cerut o ședință a Coaliției pentru a vedea cum ,,vom funcționa în continuare”.

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi.

Premierul  m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată. Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a spus Barna în conferința de presă susținută.

Barna: Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS

Totodată, Barna a vorbit și despre discuția pe care a avut-o cu Klaus Iohannis.

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional.

A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a mai precizat Dan Barna.

Vlad Voiculescu a încercat o reformare a sistemului medical din România

Președintele USR-PLUS a precizat despre munca pe care fostul ministru a făcut-o la Ministrul Sănătății și lipsă de responsabilitate politică din partea PNL.

,,Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.(…)

În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, a conchis Barna.