Polițiștii din Sebeș au avut o misiune mai puți obișnuită. Alerta a fost dată de ceilalţi şoferi care au văzut patrupedul cum sare din remorca aflată în trafic

Polițiștii din Sebeș au avut o misiune mai puți obișnuită. Alerta a fost dată de ceilalţi şoferi care au văzut patrupedul cum sare din remorca aflată în trafic. ”Evenimentul” a avut loc cu traversare în loc nepermis, în zona stației de autobuz din cartierul M. Kogălniceanu, județul Alba.

Proprietarul animalului a fost găsit de oamenii legii, după imaginile surprise pe camerele de supraveghere.

Primăria Orașului Sebeș a realizat o postare pe pagina oficială de Facebook cu inedita acțiune

Primăria Orașului Sebeș a realizat o postare pe pagina oficială de Facebook cu inedită acțiune.

”O sesizare mai puțin obișnuită a fost primită astăzi, la Sebeș, în urma unui apel la numărul 112: un porc a sărit dintr-o remorcă, în zona stației de autobuz din cartierul M. Kogălniceanu. Cu ajutorul camerelor de supraveghere video, polițiștii din Sebeș au găsit autovehiculul cu remorca de unde evadase animalul.

A fost identificat proprietarul, care locuiește într-un sat din județul Alba. Astfel, patrupedul se va întoarce în gospodăria cărei îi aparține. În puținele ore petrecute la Sebeș, a fost îngrijit și hrănit de un vâstnic care locuiește în cartierul M. Kogălniceanu”, se precizează în postarea Facebook a primăriei Sebeș.

Intervenția promptă și soluționarea atât de rapidă a acestui caz de către polițiști, ar merita premiată. Năstrușnicul patruped, atât de ”încetățenit” prin gospodăriile românilor, a avut parte de o aventură pe cinste.

Aventura patrupedului s-a finalizat cu bine și fără vreun accident în trafic. Au existat situații în care astfel de evadări s-au soldat cu accidente în lanț în trafic și cu pierderi materiale considerabile. Factorul principal, de regulă, îl constituie asigurarea și închiderea remorcilor, pentru a nu se oferi animalelor posibilitatea de a ajunge pe carosabil. Animalele sunt foarte stresate în condițiile de trafic rutier și în mod natural încearcă să caute posibilitatea de a se refugia în zone cât mai apropiate de mediul lor natural.