În privința cheltuielilor de recuperare după COVID-19 el a susținut că aceste resurse sunt practic împrumutate de la generațiile viitoare:”Nu ne putem folosi de resurse pentru a bloca politici care împovărează generațiile viitoare cu un munte de datorii pe o planetă distrusă”, a afirmat el fiind citat de Le Figaro și de mediafax.ro.

Uniunea Europeană va prezenta propriul program de reducere a emisiilor de carbon care prevede reducerea acestora cu 55% până în 2030.

Marea Britanie a anunțat ferm retragerea sprijinului pentru proiectele din străinătate care au la bază combustibili fosili și de asemenea sprijină în țară inițiativele nepoluante. Boris Johnson, altfel deosebit de controversat în alte domenii și în viața privată, a susținut absolut lăudabil în această privință:”Schimbările climatice sunt una dintre marile provocări globale ale epocii noastre și costă deja mijloace de trai și vieți în întreaga lume. Acțiunile noastre ca lideri trebuie să fie conduse nu de timiditate sau de prudență, ci de ambiții la o scară cu adevărat măreață”.

La reuniunea care urmează să aibă loc sub coordonarea ONU, Marii Britanii și Franța, urmează să vorbească peste 70 de lideri mondiali. Printre marii absenți se anunță însă Australia și Arabia Saudită care s-a considerat că nu au programe suficient de ambițioase și de asemenea Rusia, Africa de Sud și Mexic nu vor fi implicate.

Planeta are nevoie de sprijinul nostru al tuturor, iar pentru menținerea unor standarde de viață și de trai decente, acceptabile, moderne avem din fericire alternative puțin poluante sau non-poluante.