Potrivit soluţiei pe scurt postate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia „respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Sârbu Laura, Sârbu Hadrian şi Bodrean Adrian Mihai împotriva Încheierii Penale nr. 12/01.04.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul penal nr. 1276/107/2021″.

Inculpaţii au fost obligaţi, totodată, la plata sumei de 150 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia instanţei pronunţate luni în şedinţa camerei de consiliu este definitivă.

Laura Sârbu şi soţul acesteia sunt acuzaţi de DNA că ar fi pretins și primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei pentru a-şi trafica influenţa asupra funcţionarilor din cadrul instituţiei pentru atribuirea unor contracte de lucrări.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a Laurei Sârbu, secretar general al Primăriei municipiului Deva, pentru trafic de influenţă în formă continuată, a lui Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, şi a administratorului unei societăţi comerciale, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Sârbu Laura a primit 40.000 de lei

Procurorii anticorupţie arată că, în perioada 2020 – 2021, Sârbu Laura, în calitatea menţionată, beneficiind şi de ajutorul soţului ei, Hadrian Sârbu, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi pretins de la acesta suma de 7.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei.

Anchetatorii precizează că banii respectivi ar fi fost primiţi şi pretinşi pentru traficarea influenţei în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva şi pentru a asigura obţinerea de către acesta a documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

„Influenţa s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 5 august 2020 omul de afaceri a încheiat cu Primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la ‘Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte’ (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva). Ca urmare a înţelegerii iniţiale, omul de afaceri, prin intermediul societăţii administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei”, se precizează în comunicat.

DNA a informat că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.