Startul competițiilor interne de anul acesta îi găsește pe judoka de la CSM Arad pregătiți necorespunzător din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit calendarului competițional publicat pe site-ul Federației Române de Judo, prima competiție din programă este finala Campionatului Național U18 individual, care va avea loc la Poiana Brașov, între 18-21 februarie.

Stagiu de pregătire anulat

Potrivit antrenorului secției de judo a CSM Arad, sportivii ar fi trebuit în mod normal să participe la un stagiu de pregătire în Oradea, însă, pe fondul pandemiei de Covid-19 acesta a trebuit anulat.

„Ne pregătim pentru etapele finale ale Campionatelor Naționale de judo la nivelele de vârstă cadeți, tineret, juniori I şi II și seniori. Anii trecuți, în perioada vacanței, participam la un stagiu de pregătire la Oradea unde se aduna un număr mare de judoka în vederea pregătirii comune.

Acum, din cauza pandemiei, s-a anulat stagiul. Din păcate nu ne putem pregăti nici măcar la sala de judo a CSM Arad”, a declarat Dorin Drimbe, antrenorul secției de judo de la CSM Arad, pentru site-ul clubului.

CSM Arad ajutat de către CSS Gloria

Dorin Dimbrie a ținut să le mulțumească celor de la CSS Gloria pentru ajutorul oferit în vederea susținerii antrenamentelor.

„Le mulțumin colegilor de la CSS Gloria Arad, care ne lasă să ne pregătim la sala lor de judo, în afara orelor lor de pregătire. Le mulțumin că susțin judoul arădean.

Campionatele Naționale de Judo bat la ușă, mai sunt doar trei săptămâni până la etapa finală a Campionatelor Naționale de cadeţi, ne pregătim în continuare și sperăm să aducem medalii”, a adăugat Drimbe.

În lunile următoare Poiana Brașov va fi gazda altor trei finale, după cum urmează:

În perioada 4-7 martie se va desfășura finala Campionatului Național U23 individual, între 25-28 martie este programată finala CN de seniori individual, iar în luna următoare, între 8-11 aprilie va avea loc finala CN U21 individual.