Mai exact, toate secțiile ATI din țară sunt aglomerate. Ambulanțele așteaptă cu orele în fața spitalelor, până se eliberează un pat pentru alți pacienți care au nevoie de tratament, de oxigem.

Arafat spune că toți scepticii, cei care nu cred în existența virusului, a necesității restricțiilor, ar trebui să se uite la filmuțelul postat pe pagina lu de Facebook.

 La ATI e criză.   Click aici să vezi video

„Acest scurt film vă arată situaţia reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităţilor de primiri urgente. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea.   Ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede. Când vorbesc de „marea echipă”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale”, a transmis șeful DSU.

Timișoara, Sibiu, Cluj, Arad și toată țara. Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID

De altfel, aproape toate secțiile din țară au anunțat că nu mai au paturi la ATI.

Mai mult decât atât, în urma informațiilor controversate din spațiul public cu privire la ineficiența oxigenului, mai mulți pacienți care aveau nevoie de oxigen au început să se refuze. Se ceartă cu medicii, în detrimentul vieții lor.

„ Ne frapează şi gravitatea cazurilor.  Avem de-a face cu forme medii şi severe, în cea mai mare parte a cazurilor. Din 40-50 de pacienți pe care îi avem zilnic, la 80% dintre ei se dovedește că sunt infectați cu coronavirus”, a afirmat medicul Maria Salanța din Târgu Mureș, citată de evz.ro

Ce provoacă lipsa oxigenului

„Lipsa oxigenului la nivel cerebral determină apariţia edemului cerebral.  Nici pe departe creşterea cantităţii de oxigen. A fost o informaţie eronată care a fost vehiculată în spaţiul public.  Din păcate, au fost şi persoane care au crezut în această afirmaţie. Un pacient care nu primeşte oxigenul la timp începe să aibă o afectare neurologică, cu o comă progresivă. Poate să apară stopul respirator, moment în care ei necesită intubaţie şi ventilaţie mecanică.”, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI, citat de TVR.